Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2015

На Вінниччині перевірять дозволи на зброю представників громадських формувань

Нині в провадженні органів внутрішніх справ області перебуває близько 60 кримінальних проваджень про злочини, знаряддям вчинення яких є вогнепальна та пневматична зброя, бойові припаси, вибухівка.

Лише упродовж 2015 року зареєстровано близько 20 таких кримінальних правопорушень, більшість з них - це розбої та хуліганства.

За даними органів внутрішніх справ області протягом 6 місяців поточного року з незаконного обігу, за результатами позитивних експертиз, вилучено 36 одиниць вогнепальної зброї (1 автомат, 6 гвинтівок, 17 пістолетів, 9 обрізів мисливських рушниць та 3 одиниці саморобної зброї), 3458 набоїв, 7 гранат та 3,5 кг вибухової речовини.

Населенням області добровільно здано 107 одиниць вогнепальної зброї, з яких 78 - незареєстрованої, 28 - спецзасобів (6 незареєстрованих), 2 снаряди, 3 міни та 469 штук набоїв різного калібру.

За ініціативи прокуратури області, міліцією проводяться заходи з перевірки умов зберігання власниками пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу гумових куль. Особлива увага при цьому приділяється громадянам, які є членами громадських формувань з охорони громадського порядку, мають у користуванні вище вказані спецзасоби і згідно закону повинні брати участь в охороні громадського порядку.

На разі, виявлено 29 власників спецзасобів, які втратили статус члена громадського формування з охорони громадського порядку. У них вилучені пристрої для відстрілу гумових куль, а дозволи на їх зберігання анульовані.

У низці злочинів учасниками подій стали представники громадських формувань, які мали при собі зброю. При цьому, їх дії часто пов’язані з так названим «захистом» прав суб'єктів господарювання. Саме це слугувало рішенню провести перевірки законності видачі дозвільних документів членам громадських формувань, а також особам, стосовно яких здійснювалось досудове розслідування в кримінальних провадженнях із застосуванням зброї.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Вінниця.Ок

http://vinnitsaok.com.ua/2015/08/03/202757

кількість переглядів: 1929