Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2024

6 років з конфіскацією майна: суд ухвалив вирок вінничанину за збут наркотиків (ФОТО)

За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької окружної прокуратури засуджено 31-річного вінничанина за збут наркотичних засобів у місця позбавлення волі (ч. 2 ст. 307 КК України).  

Вироком Вінницького районного суду йому призначено покарання – 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що у вересні 2023 року раніше судимий чоловік незаконно перевіз пакунок з наркотичними засобами до державної установи «Стрижавська виправна колонія (№ 81)». Він перекинув пакунок, в якому знаходилися наркотичні засоби «канабіс» та «метадон», після чого був затриманий працівниками установи.

Наразі вирок не набрав законної сили.

               

                          Протидія потрапляння наркотичних речовин у виправні колонії триває.

Так, за результатами досудового розслідування кримінальних проваджень за процесуального керівництва прокурорів обласної прокуратури до Вінницького міського суду скеровано два обвинувальних акта стосовно громадян, які намагалися передати наркотики до місць несвободи (ч. 2 ст. 307 КК України).

Наркотичну речовину «амфетамін» у посилці своїх співмешканці, яка утримується в слідчому ізоляторі державної установи «Вінницька установа виконання покарань (№ 1)», хотів передати чоловік.

Інший фігурант намагався перекинути через паркан державної установи «Вінницька виправна колонія (№ 86)», в якій раніше вже відбував покарання, наркотичну речовину «канабіс».

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 211