Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2024

Закликає до агресивної війни проти України – повідомлено про підозру російському радіоведучому 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури громадянину російської федерації, ведучому радіостанції «Говорит москва» повідомлено про підозру у публічних закликах до зміни державних меж та устрою України за попередньою змовою групою осіб, поєднаних з розпалюванням національної ворожнечі, та у публічних закликах до агресивної війни (ч. 2 ст. 110, ст. 436 КК України).

За даними обвинувачення, підозрюваний, працюючи радіоведучим і маючи прямий доступ до численної аудиторії, пропагує путінську ідеологію агресії і тероризму, діючи на шкоду національній безпеці України.

Так у день повномасштабного вторгнення рф на територію України 24.02.22 ведучий в радіоетері, посилаючись за офіційне звернення путіна, закликав військовослужбовців ЗСУ «скласти зброю» та «покинути свої місця дислокації» з тим, щоби «звільнити Україну від людей, які її захопили». 

Також у власному телеграм-каналі він публікує текстові й відеоматеріали із запереченням існування України як держави, застосовуючи мовні звороти негативної й зневажливої конотації. 

Такі меседжі посилюють в аудиторії вороже ставлення до України, її громадян та владних структур, а також переконують масового адресата у доцільності ведення російською федерацією агресивної політики щодо України. 

За вказані злочини передбачено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 72