Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2024

Повідомлено про підозру російському оперному співакові родом з України 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури російському оперному співаку, громадянину рф, уродженцю України, повідомлено про підозру у публічних закликах до зміни державних меж та устрою України за попередньою змовою групою осіб, поєднаних з розпалюванням національної ворожнечі, та у публічних закликах до агресивної війни (ч. 2 ст. 110, ст. 436 КК України).

За даними обвинувачення, підозрюваний, будучи впливовою публічною особою у росії, відкрито підтримав так звану «сво» проти України 24 лютого 2022 року. Надалі, використовуючи культурні й медійний ресурси, пропагував путінську ідеологію на численну аудиторію. 

Зокрема, у березні 2022 року в москві співак взяв участь у концерті-мітингу на честь річниці анексії росією території АР Крим. Крім співу, він у прямому етері голосив промову на підтримку путіна і ведення агресивної війни російської федерації проти України.

За вказані злочини передбачено покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 119