Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2024

Матері, яка намагалася втопити свого малолітнього сина, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури 40-річній мешканці м. Вінниці повідомлено про підозру у закінченому замаху на умисне вбивство вчиненому стосовно малолітньої дитини (ч. 2 ст. 15, п. 2 ч. 2 ст. 115 КК).

За даними слідства, 15.04.2024 жінка разом із своїм малолітнім сином перебувала у Вінниці на  набережній «Рошен». Коли дитина нагнулася до води, мати, знаючи, що її малолітній син не вміє плавати, штовхнула його у річку Південний Буг. А потім, занурившись разом із ним у воду, намагалася втопити 8-річного сина.

Однак, жінка не змогла довести свій злочинний умисел, спрямований на позбавлення життя дитини до кінця,  завдяки 17-річному курсанту Харківського національного університету внутрішніх справ. Він почув крики дитини про допомогу, стрибнув у річку та витяг хлопчика на берег. Малолітнього з загальним переохолодженням було госпіталізовано до медичного закладу.

Його горе-мати затримана у процесуальному порядку.

Прокурори звернулися до суду з клопотанням щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання до п'ятнадцяти років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого відділення Відділу поліції №1 Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 228