Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2024

Службова недбалість зі збитками понад 2 млн грн – судитимуть головного бухгалтера комунальної установи

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього головного бухгалтера  одного з комунальних установ  Могилева-Подільського за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).


Слідством установлено, що службова особа недбало ставлячись до виконання своїх посадових обов’язків, упродовж 2020 – 2022 років завищила посадові оклади керівництву установи. Вона незаконно нарахувала та виплатила державні кошти в якості оплати праці.

Унаслідок таких дій комунальному підприємству завдано збитків на суму понад 2,2 млн грн, у яких 111 тис. грн відшкодовано під час проведення досудового розслідування. Прокурором заявлено позов про відшкодування решти суми збитків  –  2 млн 120 тис. грн.

За такий злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Могилів-Подільського районного відділу поліції ГУ НП у Вінницькій області.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду».


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 267