Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2024

Судитимуть злочинне угруповання, яке фінансувало терористичну організацію «днр» (ФОТО)

Прокурорами Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно організованої групи з числа засновників та співробітників ТОВ «Завод «Ремкомунелектротранс», що у м. Макіївці Донецької області, за обвинуваченням у фінансуванні тероризму, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 258-5 КК України).

Слідством встановлено, що після окупації у 2014 році Донецької області терористична організація «днр» спільно зі збройними формуваннями рф захопили тамтешнє підприємство ТОВ «Завод «Ремкомунелектротранс» (м. Макіївка), яке спеціалізується на виготовленні ливарної продукції, та здійснили його перереєстрацію за так званим законодавством «днр». 

Обвинувачені, обіймаючи відповідні посади на підприємстві, продовжили співпрацю з окупаційною владою. Зокрема, вони відкрили рахунки у т. зв. «Центральном Республиканском банке ДНР» й налагодили співпрацю з російськими суб’єктами господарської діяльності та підприємствами, зареєстрованими на території України.

 

Сплачуючи податки до т. зв. «Министерства доходов и сборов ДНР», вони фактично здійснювали фінансування терористичної організації «днр» та військових формувань рф. Загальна сума сплачених податків впродовж 2017 – 2022 років становить понад 36 млн російських рублів (14 млн грн).

Один з фігурантів перерахував 2 млн грн благодійної допомоги Збройним Силам України, з метою пом’якшення власної відповідальності, під тиском зібраних в ході досудового розслідування доказів. 

За скоєння вказаного злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу УСБУ у Вінницькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 181