Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2024

Вінничанина ув’язнили за махінації із землею територіальної громади

Вінницьким районним судом визнано обґрунтованими доводи прокурора Вінницької окружної прокуратури та визнано винуватим 63-річного громадянина у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, у редакції закону станом на час вчинення злочину).

Прокурор у суді довів, що у травні 2017 року раніше судимий за аналогічний злочин вінничанин, маючи умисел на шахрайське заволодіння земельною ділянкою територіальної громади, надав державному реєстратору підроблене рішення органу місцевого самоврядування. Таким чином, шляхом обману, зловмисник   набув у приватну власність земельну ділянку у Вінниці.

Вартість ділянки, що незаконно вибула з володіння територіальної громади, відповідно до висновку експерта, становила майже 400 тисяч гривень.  

Суд визнав підсудного винуватим у вчиненні інкримінованого злочину та призначив йому покарання у вигляді 5 років і 6 місяців позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими слідчого відділення Вінницького районного відділу поліції ГУНП у Вінницькій області.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 241