Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2024

Махінації з більш ніж 19 га державної землі: повідомлено про підозру державному реєстратору (ФОТО)

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Хмільницького району Вінницької області у вчиненні зловживання своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства державний реєстратор, зловживаючи своїми повноваженнями та на підставі підроблених документів, прийняла незаконне рішення про державну реєстрацію права власності за фізичною особою 8 земельних ділянок площею 19,3 га. Таким чином – на території 8-ми різних територіальних громад Вінниччини  ці ділянки вибули із власності держави.

У результаті протиправних дій держреєстратора,   відповідно до висновку земельно-оціночної експертизи, державі спричинено збитків на понад  1 млн грн.

З метою забезпечення відшкодування заподіяних кримінальним правопорушенням збитків на зазначені земельні ділянки  за клопотанням слідчого погодженого з прокурором ухвалою суду накладено арешт.

За вчинення інкримінованого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого відділення Могилів-Подільського РУП ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 93