Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2024

Неповнолітньому псевдомінеру повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури 16-річному мешканцю Могилів-Подільського району повідомлено про підозру в організації завідомо неправдивого повідомлення про замінування одного із торгово-розважальних центрів м. Вінниці (ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 259 КК України).

За даними слідства, 14 жовтня 2023 року на електронну скриньку одного із торгово-розважальних центрів надійшло декілька повідомлень про його замінування. На місце події виїхали спецслужби. Із закладу було евакуйовано всіх громадян. Обстеживши обʼєкт та прилеглу територію, жодних вибухових або небезпечних предметів виявлено не було.

Водночас, такі дії з боку підозрюваного призвели до дезорганізації діяльності та безпідставного відволікання сил і засобів спеціальних служб – поліції, медиків та рятувальників.

Під час досудового розслідування встановлено, що мотивом злочину для неповнолітнього правопорушника було бажання "провчити" залицяльника його знайомої. Він підшукав у соціальній мережі «виконавця», який і надіслав на електронну пошту ТРЦ листи про замінування зі скриньки, яка нібито належить хлопцю, якого він хотів покарати за образу подруги.

Під час обшуку за місцем проживання ініціатора «замінування» вилучено ноутбук та мобільний телефон, на яких містилася інформація про організацію вчинення злочину та керування його підготовкою.

За вказаний злочини передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до 6 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області,  оперативний супровід - кіберполіцейські та управління СБУ у Вінницькій області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 205