Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

Прокуратура зобов’язує мерію Жмеринки оформити право власності на укриття 

Рішеннями Вінницького окружного адміністративного суду задоволено два позови Жмеринської окружної прокуратури до Жмеринської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання вжити заходи з оформлення правовстановлювальних документів на дві захисні споруди цивільного захисту.

Йдеться про державну реєстрацію права комунальної власності на протирадіаційне укриття площею 200 м² місткістю 200 осіб у багатоквартирному будинку в Жмеринці. Об’єкт перебуває на балансі комунального підприємства, однак документи щодо права власності на захисну споруду не виготовлялись та право власності не реєструвалось.

Такої ж процедури оформлення потребує будинок культури загальною площею 832 м² у с. Біликівцях Жмеринської територіальної громади та розміщене у ньому протирадіаційне укриття площею 171 м² місткістю 200 осіб. 

Безпідставне зволікання мерії з узаконенням майна призводить до його неналежного утримання та надає можливості для вибуття з власності громади. 

Після набуття рішеннями законної сили контролюватиметься їх виконання.

Вже у 2024 році судами задоволено 7 позовів прокуратури щодо 7 захисних споруд площею 1392 м² місткістю 1450 осіб. Одне рішення реально виконано. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 143