Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2024

З ініціативи прокуратури укладено охоронний договір на пам’ятку архітектури ХІХ ст. в Могилеві-Подільському 

Ухвалою Вінницького окружного адміністративного суду закрито провадження в адміністративній справі за позовом Могилів-Подільської окружної прокуратури у зв’язку з добровільним усуненням відповідачем порушень, які стали підставою для звернення до суду.

Йдеться про позов до власника квартири у багатоквартирному житловому будинку у центрі м. Могилева-Подільського щодо зобов’язання його укласти охоронний договір на свою власність, оскільки вона є об’єктом культурної спадщини. А саме – пам’яткою архітектури місцевого значення «Торгово-купецький комплекс», збудованою в середині ХІХ століття, яка з 1997 року перебуває під охороною держави. 

Після звернення прокуратури до суду власником укладено відповідний охоронний договір, який, з-поміж іншого, унеможливлює використання території пам’ятки для нового будівництва й господарських потреб, що можуть їй зашкодити, та зобов’язує утримувати пам’ятку в належному стані.

Загалом у 2024 році органами прокуратури Вінниччини подано 8 позовів у сфері захисту культурної спадщини: 4 – про укладення охоронних договорів, 3 – про створення спеціально уповноваженого органу охорони культурної спадщини та 1 – щодо розроблення та затвердження історико-архітектурного опорного плану історично населеного місця.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 566