Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2024

Здавала ворогу позиції ЗСУ на лінії фронту – викрито учасницю агентурно-інформаторської мережі 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді 35-річній громадянці України (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними сторони обвинувачення, жителька м. Добропілля Донецької області, яке знаходиться неподалік лінії фронту, де активно ведуться бойові дії країною-агресором, здійснювала злочинну діяльність на користь рф. 

Восени 2023 року жінка добровільно увійшла до складу ворожої агентурно-інформаторської мережі, яка функціонує на території Донеччини з метою збору інформації розвідувального характеру та проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Встановлено, що спочатку у рідному місті, а згодом переїхавши на Житомирщину, підозрювана здобувала необхідні їй відомості, спілкуючись зі знайомими добропільцями. 

Протягом листопада – грудня підозрювана через Telegram передала ідентифікованому слідством куратору зі спецслужби рф до десятка повідомлень з точними координатами підрозділів Сил оборони України у м.Добропіллі.

Надалі ця інформація була використана ворогом для здійснення вогневого ураження «зданих» цілей. 

На сьогодні громадянку затримано, їй повідомлено про підозру та судом щодо неї застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою. 

За вказаний злочин перебачено покарання у виді 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 360