Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2024

5 років позбавлення волі за виправдовування збройної агресії росії – засуджено жителя Тульчинського району 

За публічного обвинувачення прокурорів Тульчинської окружної прокуратури жителя Вапнярської територіальної громади засуджено за поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, вчиненому повторно (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). 

Вироком Томашпільського районного суду йому призначено покарання – 5 років позбавлення волі. 

Прокурор у суді довів, що після 24 лютого 2022 року чоловік, маючи проросійські ідеологічні мотиви, у забороненій ворожій соціальній мережі «Одноклассники» під власним іменем поширював на велику аудиторію матеріали зі схваленням збройної агресії рф проти України. 

Поширювані обвинуваченим матеріали містили наративи про «освобождение» України від «укронацистов», спотворення фактів воєнних операцій на українській території, приниження військовослужбовців ЗСУ та навпаки – звеличення російських окупантів.

Для прикладу, чоловік опублікував статтю російської пропаганди про те, що влітку 2022 року у торговому центрі в м. Кременчуці понад двадцятеро людей загинули не через влучання російської ракети, а тому, що у приміщеннях ТЦ «всу химичили что то с западным вооружением». 

У суді громадянин свою вину не визнав.

Наразі вирок законної сили не набрав.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 201