Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2024

У Вінниці викрили лікарку, яка за неправомірну вигоду оформлювала групу інвалідності (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури лікарці сімейної медицини повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).    

За даними слідства, 35-річна підозрювана за гроші організовувала процес фіктивного лікування в медзакладах області з подальшим оформленням через МСЕК групи інвалідності.

Медикиня отримала неправомірну вигоду у розмірі 3100 доларів США для невстановленої на даний час досудовим слідством третьої особи, яка вплинула на безпідставне прийняття рішення службовими особами МСЕК про встановлення безстрокової 2 групи інвалідності місцевому жителю.

Наразі прокурори звернулися до суду з клопотанням щодо обранняпідозрюваній запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Слідство триває, встановлюються інші особи, які могли скористатись послугами лікарки та всі причетні до злочинної діяльності.

Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 5 років.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом слідчими СУ ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 306