Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2024

Ювенальні прокурори відстояли вирок, яким чоловіка за розбещення дітей засуджено до 12 років 6 місяців позбавлення волі (ФОТО)

За принципової позиції ювенальних прокурорів Вінницької обласної прокуратури Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок Вінницького міського суду, яким 56-річного вінничанина засуджено до 12 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права займатися педагогічною діяльністю  строком на 3 роки.

Його визнано винуватим у розбещенні малолітніх і неповнолітніх дівчаток, а також у виготовленні та зберіганні дитячої порнографії ( ч. ч. 1, 2 ст. 156, ч. 3     ст. 156-1, ч. ч. 1, 3, 4 ст. 301-1  КК України).

Чоловік під приводом приватних уроків з малювання вдома, користуючись своїми віковими та фізичними перевагами, авторитетом вчителя, здійснював фізичне та інтелектуальне розбещення дітей.

Крім того, з однією з потерпілих засуджений листувався у месенджері, пропонував зустрічі інтимного характеру та у подальшому вчинив стосовно неї розпусні дії.

Сторона захисту подала апеляційні скарги, в яких просила вирок суду першої інстанції скасувати та закрити кримінальне провадження за відсутністю в його діяннях складу злочинів.

Вінницький апеляційний суд визнав обґрунтованими доводи ювенального прокурора щодо законності та справедливості вироку. Апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника залишив без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

Вирок набрав законної сили.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 335