Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2024

Завдано шкоди лісовим ресурсам на 58 млн грн – підозрюється директор Могилів-Подільського лісгоспу 

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру директору ДП «Могилів-Подільське лісове господарство» у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України). 

За даними слідства, упродовж 2020 – 2021 років посадовець без проходження процедури отримання висновку з оцінки впливу на довкілля незаконно оформляв лісорубні квитки на проведення суцільної рубки на території лісництва.

На підставі цих документів укладалися угоди з підприємцями про надання лісозаготівельних послуг, на виконання яких здійснювалася незаконна рубка дерев різних порід та діаметрів.

Слідством встановлено 5 епізодів видачі лісорубних квитків, на підставі яких було зрізано майже 10 тисяч дерев та завдано шкоди довкіллю на суму 58 млн грн.

За вчинення інкримінованого злочину передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 352