Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2024

Вбив пенсіонерку – неповнолітньому повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру неповнолітньому жителю Тульчинського району за фактом вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині (ч. 1 ст. 115 КК України).

Слідством установлено, що на початку лютого цього року підліток прийшов до знайомої односельчанки додому. Між ними виник конфлікт. Юнак наніс пенсіонерці декілька ударів по обличчю. Потерпіла забігла до оселі та закрилась у будинку. Розлючений хлопець вибив двері й почав жорстоко бити жінку. Від отриманих травм пенсіонерка померла на місці події.

Не бажаючи бути викритим, неповнолітній зловмисник затягнув тіло потерпілої в одну із кімнат і заховав, а сам зник з місця події.

Підліток затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

За клопотанням ювенального прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція ч. 1 ст. 115 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

Досудове розслідування здійснюють слідчі в особливо важливих справах відділу розслідування злочинів скоєних проти життя та здоров’я особи слідчого управління ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 240