Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2024

Продавав пальне, яке призначалося військовим – судитимуть вінничанина (ФОТО)

Прокурори Вінницької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 39-річного вінничанина за фактом організації розтрати чужого майна, яке було ввірене особі, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану ( ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 191 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачений, працюючи заправником на АЗС, протягом 2022-2023 років разом із спільниками систематично продавали дизельне паливо стороннім особам. Вони достовірно знали що ці особи не мають жодного відношення до військових та інших формувань, задіяних у відсічі агресії рф та не є належними одержувачами цього пального.

Унаслідок таких злочинних дій військові не отримали майже 94 тонни пального, а мережі автозаправних станцій завдано збитків на суму понад 4,5 млн грн.

Слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За таке правопорушення обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Щодо його спільників досудове розслідування триває.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 225