Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

Прокуратура відстояла в апеляції повернення державі 3 га земель оборони 

Постановою Вінницького апеляційного суду залишено без змін рішення Тиврівського районного суду Вінницької області, яким задоволено позов Тульчинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької обласної військової адміністрації, КЕВ м. Вінниці та Міністерства оборони України про визнання незаконними і скасування розпоряджень Тиврівської районної державної адміністрації, усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом її повернення у власність держави.

Йдеться про ділянку з числа земель оборони площею 3 га вартістю 28 млн грн на території нинішньої Шпиківської територіальної громади, яка перебуває в користуванні Квартирно-експлуатаційного відділу міста Вінниці Міністерства оборони України. 

У 2007 році розпорядженням райдержадміністрації без погодження з Міноборони ділянку було передано у приватну власність фізичній особі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. 

Оскільки земля вибула з державної власності безпідставно, за позовом прокуратури судом зобов’язано відповідача повернути ділянку Вінницькій обласній військовій адміністрації. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 176