Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

Службові особи державного підприємства розтратили майно на суму понад 5 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури виконувачу обов’язків директора, інженеру та бухгалтеру державного підприємства на Вінниччині повідомлено про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненої повторно організованою групою, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах (ч. ч. 4, 5 ст. 191 КК України).

         

За даними слідства, службові особи одного з державних підприємств Національної академії аграрних наук України, з корисливих мотивів, зловживаючи службовим становищем, вчинили розтрату майна підприємства. Спільники протягом 2023 року здійснювали реалізацію зернових (пшениця, соняшник, кукурудза) за цінами, значно нижчими за середньоринкові, вузькому колу «зацікавлених» покупців.

Унаслідок злочинних дій вказаних осіб державному підприємству завдано збитків на суму понад 5 млн грн.

Фігурантам повідомлено про підозру та до суду скеровано клопотання про відсторонення їх від займаних посад і застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Зазначені злочини караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУНП у Вінницькій області за оперативного супроводу Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 425