Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.02.2024

Судитимуть наркокур'єра, який віз «товару» майже на 2 млн грн (ФОТО)

Прокурори Вінницької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Дніпропетровської області за фактом незаконного придбання, зберігання та перевезення з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу та психотропної речовини в особливо великих розмірах, незаконного збуту особливо небезпечного наркотичного засобу у великих розмірах та пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади (ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. 1 ст. 369 КК України).

Розслідуванням установлено, що обвинувачений на початку січня 2024 року на власному автомобілі перевіз з Дніпропетровщини до Вінниці наркотичний засіб канабіс та психотроп PVP, частину з якого збув шляхом розміщення «закладки» у лісосмузі на території Вінницького району.

           

У подальшому, правоохоронці зупинили водія. Аби уникнути відповідальності, він висловив працівникам поліції пропозицію надати неправомірну вигоду в сумі 50 000 гривень.

Під час проведення обшуку в багажному відділенні та салоні автівки наркокур’єра вилучили понад 3 кг канабісу та майже 1 кг PVP. Їх орієнтовна вартість за цінами «чорного ринку» становить майже 2 млн грн.

            

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

За таке правопорушення чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі відділу поліції № 3 Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 249