Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2024

Заволодів понад 850 тис. грн під час ремонту укриттів для навчальних закладів – судитимуть підприємця (ФОТО)

Прокурори Хмільницької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно фізичної особи підприємця за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно в умовах воєнного стану у великих розмірах та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 191, ч. 1, 2 ст. 366 КК України).

Слідством установлено, що протягом 2022-2023 років між відділом освіти, молоді та спорту однієї з міських рад Хмільницького району та фізичною особою підприємцем укладено 8 договорів підряду. За їхніми умовами виконавець мав здійснити капітальний ремонт двох найпростіших укриттів для навчальних закладів та утеплення одного закладу освіти.

             

             

Під час виконання робіт підприємець вносив до актів виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості щодо сум нарахованої заробітної плати робітникам.

У подальшому, після проведення оплати за виконані роботи та надходження бюджетних коштів на розрахунковий рахунок, фізична особа підприємець різницю коштів забирав собі, тим самим фактично незаконно ними заволодів.

Унаслідок таких злочинних дій підприємця територіальній громаді завдано шкоди на понад 850 тис. грн. З метою відшкодування завданих збитків потерпілою юридичною особою подано цивільний позов.

За таке правопорушення обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими слідчого відділення відділення поліції № 1 Хмільницького районного відділу поліції ГУ НП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 410