Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2024

Мільйонний збиток державі через зловживання службовим становищем – директору приватного підприємства повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру директору одного з Харківських приватних підприємств за фактом заволодіння державними коштами, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, складання завідомо неправдивого офіційного документа та у здійсненні фінансових операцій, спрямованих на легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом  (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України).

Слідством установлено, що керівник підприємства, реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння державними коштами, уклав з державним підприємством договори про виконання робіт з модернізації автомотрис та машин для монтажу контактних мереж.

Однак, підприємство всі роботи за договорами не виконало. Не дивлячись на це, директор, діючи умисно, у власних майнових інтересах, упродовж жовтня – грудня 2020 року, виготовив, підписав та надав для підписання й оплати завідомо неправдиві акти здачі – приймання робіт замовнику.

За висновком експертів вартість невиконаних робіт та складових, які не були замінені становить понад 1 млн 100 тис. грн. Саме такі збитки понесло державне підприємство. А зловмисник, отримані злочинним шляхом кошти легалізував.

Наразі прокурори звернулися до суду з клопотанням щодо обрання  підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю визначення розміру застави у сумі завданих збитків.

За скоєння інкримінованих злочинів передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області за оперативного супроводу управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 230