Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2024

Ювенальні прокурори відстояли вирок жінці, яка через необережність вбила 3-місячного малюка

За принципової позиції прокурорів Вінницької обласної прокуратури Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок Вінницького міського суду, яким 33-річну вінничанку засуджено до 4 років позбавлення волі. Її визнано винною у вбивстві малолітнього хлопчика через необережність (ч. 1 ст. 119 КК України).

Ювенальні прокурори у суді першої та апеляційної інстанцій беззаперечно довели, що 17 квітня 2023 року обвинувачена, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння на зупинці громадського транспорту з немовлям на руках, не втримавши його, допустила падіння малюка на землю. У результаті отриманих травм 3-місячний хлопчик помер.

Сторона захисту подала апеляційну скаргу, в якій просила пом’якшити покарання обвинуваченій, призначити їй покарання у виді 3 років обмеження волі та звільнити від відбування покарання з випробуванням.

Вінницький апеляційний суд визнав обґрунтованими доводи ювенального прокурора щодо законності та справедливості вироку, апеляційну скаргу захисника залишив без задоволення. За вбивство через необережність суд першої інстанції призначив жінці чотири роки позбавлення волі. Його вирок і залишив у силі Вінницький апеляційний суд, відхиливши апеляційну скаргу захисника.

Вирок набрав законної сили.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 264