Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2024

Незаконне позбавлення волі двох осіб – чоловіку повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Немирівської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю Липовця за фактом незаконного позбавлення волі людини вчинене щодо двох осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань (ч. 2 ст. 146 КК України).

За даними слідства 26-річний чоловік, знаходячись за місцем свого проживання зачинив в будинку свою матір та неповнолітню дівчину. Погрожуючи ножем, заборонив їм покидати будинок, де утримував їх протягом тривалого часу.

У подальшому правоохоронці через вікно, яке відкрила неповнолітня, проникли всередину будинку та звільнили незаконно утримуваних осіб.    Правопорушника затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі судом щодо підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого відділення відділу поліції № 4 Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 252