Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2024

Службова недбалість зі збитками понад 900 тис. грн – підозрюють директора комунального підприємства

За процесуального керівництва Хмільницької окружної прокуратури оголошено підозру 37-річному директору одного з комунальних підприємств Хмільницького району за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам).

Слідством установлено, що директор комунального підприємства у 2022 році, без проведення публічних закупівель, уклав з приватним підприємством ряд договорів на закупівлю та встановлення котельного обладнання по завищеним ринковим цінам.

Унаслідок службової недбалості директора комунальному підприємству завдано збитків у розмірі більше 900 тис.  грн.

Наразі прокурори звернулися до суду з клопотанням щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

За скоєння інкримінованого кримінального правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділення відділення поліції № 2 Хмільницького РВП ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка:відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 318