Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2024

Олексій Химченко зустрівся з журналістами – говорили про результати роботи прокуратури в 2023 році та найбільш резонансні справи (ФОТО)

Керівник Вінницької обласної прокуратури Олексій Химченко 14 лютого дав пресконференцію для представників медіа Вінниччини. Головною темою спілкування були результати роботи прокуратури регіону у 2023 році та актуальні наразі справи. 

На початку зустрічі О.Химченко поінформував журналістів про викриття в області злочинної схеми за участі посадових осіб місцевого самоврядування одного з міст області, які підозрюються у привласненні бюджетних коштів на суму понад 1,5 млн грн. 

Інформуючи представників медіа про підсумки минулого року, Олексій Химченко зауважив, що, на жаль, не вдалося стримати загальний ріст рівня злочинності в області, хоча всі правоохоронні органи працюють злагоджено, узгоджуючи між собою організаційно-практичні заходи та спільно їх реалізовуючи.  

«Завдяки скоординованим заходам торік в області на 33 % менше обліковано кримінальних правопорушень проти волі, честі та гідності особи, на 35 % – грабежів, на 13 % – розбоїв, на майже 13 % – хуліганств. Також вдалося сповільнити ріст дитячої злочинності та було розкрито всі умисні вбивства, вчинені в минулому році (27)», – сказав Химченко.

Також, за його словами, активізовано роботу з протидії незаконному поводженню зі зброєю – таких злочинів виявлено на 23% більше та посилено протидію наркозлочинності. 

 

Окремо О. Химченко зупинився на воєнних злочинах, які для прокуратури залишаються пріоритетними:  

«Ми зосереджені на встановленні всіх осіб, причетних до вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, забезпеченні невідворотності їх покарання, на фіксації та розслідуванні злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, на підготовці інформації про них до міжнародних судових інстанцій», – сказав прокурор.

Торік за процесуального керівництва обласної прокуратури закінчено 128 кримінальних проваджень, з яких з направленням до суду обвинувального акта – 107. Судами розглянуто обвинувальні акти у 53-х кримінальних провадженнях, що пов’язані зі збройною агресією російської федерації проти України, з них 43 особам призначено реальну міру покарання. 

Основну частину зустрічі прокурор приділив відповідям на запитання журналістів щодо кримінальних проваджень за фактом державної зради та колабораційної діяльності, корупційних правопорушень посадовими особами; щодо законності виділення землі для комерційної діяльності у Вінниці та інших. 

Керівник запевнив, що такі зустрічі будуть регулярними, адже органам прокуратури є що донести до громадськості посередництвом медіа.  

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 335