Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2024

У Гайсині затримано наркоторговця з «товаром» на понад 8 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом незаконного виготовлення, придбання, зберігання та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства 42-річний житель Гайсинського району незаконно вирощував та зберігав на території свого домогосподарства канабіс. Для цього він облаштував у будинку спеціальний гроубокс, де сіяв насіння конопель «елітних сортів». Сушив та готував наркотичний засіб для продажу в підсобних приміщеннях за місцем проживання.

Під час проведення санкціонованого обшуку у домоволодінні чоловіка виявлено та вилучено особливо небезпечні наркотичні засоби: 20 кг канабісу, частина з якого була уже пофасована у ящики, 700 таблеток метадону. Їх орієнтовна вартість за цінами «чорного ринку» становить понад 8 млн грн. Також правоохоронці вилучили 70 тис. грн в національній та іноземній валюті, гроубокс, в якому чоловік вирощував наркотичне зілля, насіння, ваги, спеціальне фітоосвітлення, інше обладнання для вирощування конопель.

  

Зловмисника затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 242 тис. 240 грн.

За скоєння інкримінованого кримінального правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділення Гайсинського районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 403