Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2024

Черговому прихильнику рашизму й путінізму з Вінниччини повідомлено про підозру 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури жителю Липовецької міської громади Вінниччини повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікація осіб, які здійснювали цю агресію (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний тривалий час вів персональну сторінку у російській соціальній мережі «Одноклассники», яку після повномасштабного вторгнення росії на територію України почав використовувати для публічного висловлення своєї проросійської позиції. 

Чоловік масово поширював дописи із російських пабліків, в яких чеченські бойовики представлялися як визволителі, а українське військово-політичне керівництво таким, що вигадує «массовые убийства» свого населення.

Натомість очільник держави-агресорки владімір путін представлявся «человеком большой смелости», який виступив проти «сил зла» та «единого мирового правительства». 

Поширені підозрюваним ворожі ідеологічні матеріали були доступні великій аудиторії користувачів соцмережі. 

За такий злочин передбачено покарання до 5 років позбавлення волі. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 553