Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

Протидія наркотикам у місцях несвободи: повідомлено про підозру засудженому та «постачальниці» (ФОТО)

Органами прокуратури Вінниччини спільно з правоохоронними органами регіону вживаються системні заходи щодо протидії незаконному обігу наркотичних засобів в установах виконання покарань.

Так, за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру у придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів на території в’язниці (ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 307 КК України) засудженому Ладижинської виправної колонії. 

За даними слідства, підозрюваний замовляв наркотичні засоби, які надходили до колонії замасковані в посилках з продуктами харчування. Надалі він розповсюджував заборонені речовини серед інших засуджених.

До слова, чоловік вже неодноразово судимий за подібні правопорушення та наразі відбуває покарання за злочин у сфері обігу наркотичних засобів. 

Крім того, викрито «на гарячому», затримано та повідомлено про підозру у незаконному зберіганні та перевезенні з метою збуту наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307 КК України) вінничанці, яка намагалась передати заборонені речовини у посилці засудженому, що відбуває покарання у Вінницькій виправній колонії.  

Досудові розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі слідчого управління ГУ НП у Вінницькій області та відділу поліції № 1 Вінницького районного управління поліції ГУ НП у Вінницькій області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 381