Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

Незаконне видобування пісковику спричинило 13 млн грн збитків – судитимуть двох керівників (ФОТО)

Прокурорами Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора видобувного підприємства та начальника кар’єру на Вінниччині за обвинуваченням у незаконному видобуванні надр та легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України). 

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор підприємства та начальник кар’єру з квітня 2021 року по квітень 2023 року організували видобування пісковику, достовірно знаючи про зупинення спеціального дозволу на користування надрами. 

За два роки протиправної діяльності вони незаконно видобули близько 3000 м куб. пісковику, завдавши шкоди довкіллю на 13 млн грн.

Отримані від необлікованого «бізнесу» кошти обвинувачені ділили між собою та переводили на банківські рахунки. Загальна сума легалізованих доходів від такої діяльності сягнула 3 млн грн.   

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, обвинуваченим загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. 

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 387