Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

Приєднався до лав «міліції днр» – у державній зраді та колабораціонізмі підозрюється житель Макіївки 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності жителю м. Макіївки Донецької області, громадянину України (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст.  111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний до 2012 року працював у правоохоронних органах України, зокрема на час звільнення обіймав посаду начальника сектора карного розшуку РВ Кіровського МУ ГУМВС у Донецькій області. 

У 2014 році, після окупації м. Макіївки російськими збройними формуваннями, підозрюваний добровільно погодився співпрацювати з терористичною організацією «донецька народна республіка» та обійняв посаду начальника райвідділу у псевдоправоохоронному органі – «Червоногвардійський РВ Макіївського міського управління МВС ДНР». 

В середині 2022 року підозрюваний добровільно вступив у лави так званої «транспортної інспекції міністерств транспорту днр», яка формувала спільні загони з російськими військами. 

У складі таких підрозділів він їздив до окупованої Херсонщини та м. Маріуполя, де за наказом виконував фільтраційні заходи серед місцевого населення.  

За вказані злочини передбачено покарання 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 263