Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2024

Співпрацює з окупаційною владою у Новій Каховці – місцевій жительці повідомлено про підозру в колабораціонізмі 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у колабораційній діяльності жительці м. Нової Каховки Херсонщини, громадянці України (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, 45-річна підозрювана після окупації Херсонщини російськими збройними формуваннями у лютому 2022 року свідомо погодилася на співпрацю з окупаційною адміністрацією міста. Жінка погодилася обійняти посаду керівника псевдодержавного органу – «Клієнтська служба в Новокаховському міському окрузі Управління організації роботи клієнтських служб Відділення Фонду пенсійного та соціального страхування рф по Херсонській області». 

Підозрювана досі продовжує виконувати організаційно-розпорядчі функції на вказаній посаді, легітимізуючи таким чином окупаційну владу в регіоні та шкодячи державним інтересам України. 

За вчинення такого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі до 10 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 230