Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2024

Джерело «Вишенське» повернуто громаді Вінниці

Вінницькою окружною прокуратурою в грудні минулого року подано позов до релігійної організації про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою площею 0,12 га неподалік Вишенського озера, на якій знаходиться джерело «Вишенське». 

Після звернення прокурора до суду відповідач добровільно виконав вимоги позовної заяви та повернув територіальній громаді спірну ділянку.

На підставі відповідного договору 26.12.2023 у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано право власності на землю під джерелом за Вінницькою міською радою.

Відтак 11.01.2024 ухвалою Господарського суду Вінницької області закрито провадження у справі, у зв’язку з добровільним виконанням відповідачем позовних вимог прокурора.

Нагадаємо, що біля джерела «Вишенське» розташовані ще 14 незаконно приватизованих земельних ділянок, які перебувають у власності 10 громадян.

Вінницькою окружною прокуратурою 07.12.2023 подано позов до Вінницького міського суду з вимогами повернути ці ділянки Вінницькій міській територіальній громаді та скасувати у Державному земельному кадастрі та Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державну реєстрацію ділянок та прав на них.

Надалі прокуратура інформуватиме громадян про перебіг розгляду справи. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 433