Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2024

Судитимуть рецидивіста, який пограбував літню жінку (ФОТО)

Жмеринською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя  Донецької області за фактом відкритого викрадення чужого майна (грабіж), поєднаного з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненого в умовах воєнного стану, вчиненого повторно (ч. 4 ст. 186 КК України).

За даними слідства, вдень 11.11.2023, неодноразово судимий за аналогічні злочини чоловік, прийшов додому  до літньої жінки, яка має вади зору. Під приводом працівника адміністрації повідомив потерпілій, що встановлює осіб похилого віку для надання їм гуманітарної допомоги та попросив надати відповідні підтверджуючі документи. Поки господарка шукала паспорт, зловмисник скористався безпорадністю жінки, застосував фізичну силу та відібрав у неї всі збереження – 90000 грн та 1000 доларів США.

Після чого зловмисник виїхав за межі Вінниччини та  16.11.2023  на Одещині був затриманий правоохоронцями.

Наразі обвинувачений знаходиться під вартою.

За грабіж , вчинений в умовах воєнного стану, йому загрожує до 10 років за ґратами.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого відділення Жмеринського РВП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 648