Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2024

Гендиректора ливарного підприємства з Макіївки обвинувачено у фінансуванні терористичної організації «днр» (ФОТО)

Прокурорами Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно генерального директора ТОВ «Завод «Ремкомунелектротранс» (м. Макіївка Донецької області) за обвинуваченням у фінансуванні тероризму (ч. 1 ст. 258-5 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що терористична організація «днр» спільно зі збройними формуваннями рф, окупувавши у 2014 році територію Донецької області, захопили тамтешні українські підприємства, в тому числі й ТОВ «Завод «Ремкомунелектротранс» у м. Макіївці, який спеціалізується на виготовленні ливарної продукції. 

Загарбники незаконно перереєстрували підприємство у так званому «департаменте государственной регистрации Министерства доходов и зборов ДНР» як власність окупаційної влади та призначили генерального директора – обвинуваченого у справі.

Як керівник підприємства він провадив господарську діяльність з російською федерацією, зокрема – відкрив рахунки у т. зв. «Центральном Республиканском банке ДНР» та уклав договори на постачання ливарної продукції підприємствам рф. Крім того, «ховаючись» за підставними суб’єктами господарювання, обвинувачений налагодив торгівлю з українськими підприємствами.

Слідством встановлено укладання ТОВ «Завод «Ремкомунелектротранс» 13 контрактів на 50 млн грн з українськими підприємствами, з яких протягом 2017 – 2022 років до т. зв. «Министерства доходов и сборов ДНР» сплачено податків на майже 15 млн грн. Тобто – фактично здійснено матеріальне забезпечення та фінансування терористичної організації «днр».

 

На сьогодні обвинувачений перебуває під вартою. 

За вказаний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу УСБУ у Вінницькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури  

кількість переглядів: 333