Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2023

Під головуванням керівника обласної прокуратури проведено спільну нараду з представниками правоохоронних та контролюючих органів Вінниччини (ФОТО)

Керівник Вінницької обласної прокуратури Олексій Химченко провів спільну нараду з керівниками правоохоронних органів, Управління Північного офісу Держаудитслужби  та Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області.

Учасники зібрання обговорили  питання протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави у сфері використання бюджетних коштів на території Вінницької області. Адже для досягнення реальних результатів в умовах війни, координація діяльності має бути, як ніколи, ефективною.

Олексій Химченко зазначив, що підґрунтям для економічного розвитку будь-якої країни, а особливо її стабільного функціонування в умовах війни є максимальне наповнення державного бюджету та ефективне використання бюджетних коштів.

Очільник відомства зауважив: «Загалом у 2022-2023 роках на території області проведено 196 тис. закупівель, очікувана вартість яких склала 24 млрд грн».

Поряд із зовнішніми викликами, зумовленими триваючою збройною агресією російської федерації проти України, кримінальні правопорушення у бюджетній сфері завдають шкоди сталому розвитку держави. Не завжди є ефективною робота правоохоронців з протидії кримінальним правопорушенням у сфері бюджетних відносин.

Під час дії правового режиму воєнного стану співпраця правоохоронців,  Держаудитслужби та Державної податкової служби щодо протидії організованій злочинності у бюджетній сфері має бути дієвішою.

За результатами наради розроблено спільні заходи, які дозволять активізувати роботу правоохоронних та контролюючих органів області щодо захисту інтересів держави у бюджетній сфері.

             

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1071