Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2023

З приватного володіння вилучено 3 га земель оборони вартістю 28 млн грн

Рішенням Тиврівського районного суду Вінницької області задоволено позов Тульчинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької обласної військової адміністрації та Міністерства оборони України про визнання незаконними і скасування розпоряджень Тиврівської районної державної адміністрації, усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом її повернення у власність держави.

Йдеться про земельну ділянку оборони площею 3 га вартістю 28 млн грн на території нинішньої Шпиківської територіальної громади, яка перебувала в користуванні Квартирно-експлуатаційного відділу міста Вінниці Міністерства оборони України. Однак у 2007 році розпорядженням райдержадміністрації без погодження з Міноборони ділянку передано у приватну власність фізичній особі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. 

Оскільки земля вибула з державної власності безпідставно, за позовом прокуратури судом зобов’язано відповідача повернути ділянку Вінницькій обласній військовій адміністрації. 

Після набрання рішенням законної сили вживатимуться заходи щодо його реального виконання.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 564