Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2023

Прокуратура зобов’язала сільську раду взяти відповідальність за 894 га меліоративної мережі

Рішенням Вінницького окружного адміністративного суду задоволено позов Хмільницької окружної прокуратури до Іванівської сільської ради Хмільницького району про визнання її бездіяльності протиправною та зобов’язання вчинити дії, спрямовані на набуття права власності на внутрішньогосподарську меліоративну мережу площею 894 га.

Вона складається з багатьох об’єктів інженерної інфраструктури: відкрита регулююча та провідна мережа – 16 км, закрита осушувальна мережа – 537 км, закриті збирачі (колектори) – 77,5 км, осушувальні (дрени) – 459 км, споруди на відкритій мережі (трубчаті переїзди, регулятори, перепади, інше) – 7 шт., споруди на закритій осушувальній мережі (колодязі, гирла, інше) – 170 шт.).

Меліоративну систему колишньої Пиківської сільської ради мала прийняти у комунальну власність та забезпечити її належну експлуатацію новоутворена в 2020 році Іванівська сільська рада, однак не зробила цього. 

Бездіяльність органу самоврядування могла призвести до порушення функціонування цілої екосистеми, адже згадана мережа забезпечує збереження водойм, запобігає засухам, паводкам та іншим природним надзвичайним ситуаціям, а також сприяє веденню сільськогосподарського виробництва.

Після набуття рішенням законної сили прокуратура контролюватиме його виконання.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 986