Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2023

За державну зраду засуджено інформатора так званого «министерства госбезопасности днр» 

За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури за державну зраду засуджено 32-річного жителя м. Торецька Донецької області, громадянина України (ч. 2 ст. 111 КК України).

Вироком суду йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що обвинувачений у вересні – листопаді 2022 року працював на інформаторську мережу, організовану на окупованій Донеччині заступником начальника т. зв. «Горлівського мгб днр», метою якої був збір інформації розвідувального характеру та використання її для підривної діяльності проти України.

Чоловік мешкав на території бойового зіткнення українських сил оборони та російських збройних формувань, а тому міг безпосередньо спостерігати за пересуванням й розташуванням українського війська. Користуючись цією можливістю, він фіксував актуальні ідентифікаційні дані та передавав куратору для коригування та нанесення вогневого ураження по наших позиціях.

Протиправну діяльність обвинуваченого було задокументовано прокурорсько-слідчою групою, затримано за місцем проживання та доправлено на Вінниччину, де він до ухвалення вироку перебував під вартою.   

Досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБУ у Вінницькій області.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 560