Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2023

Верховний Суд підтримав позицію прокуратури щодо повернення у комунальну власність земельних ділянок біля Центрального ринку у Вінниці (ВІДЕО)

Прокуратурою у 2022 році встановлено незаконне вибуття з комунальної власності Вінницької територіальної громади двох земельних ділянок біля головного входу Центрального ринку міста, де заплановано будівництво торговельного центру з підземним паркінгом.

Вказані ділянки площею 2175 м2 та 2307 м2 мерія продала забудовнику без конкурентних засад (без аукціону) нібито для обслуговування касових павільйонів площею 5,2 м2 та 2,5 м2

З огляду на порушення інтересів територіальної громади, прокуратура звернулася до Господарського суду Вінницької області з позовом про визнання незаконним рішення Вінницької міської ради про продаж вказаних земельних ділянок та повернення їх територіальній громаді міста Вінниці. 

Однак судом першої інстанції та надалі Північно-західним апеляційним господарським судом прокуратурі відмовлено у задоволенні позову.

Не погоджуючись з такими рішеннями судів, прокуратура оскаржила їх до Верховного Суду, яким 07.11.2023 ці рішення скасовані та справу передано на новий розгляд до Господарського суду Вінницької області.

Прокуратура забезпечуватиме належне представництво інтересів громади та інформуватиме про результати нового судового розгляду.

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 571