Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2023

Ще понад 35 га прикордонної землі вартістю 6,8 млн грн повернуто державі 

Прокуратура домоглася у суді скасування державної реєстрації права комунальної власності за Могилів-Подільською та Ямпільською міськими радами на понад 35 га земель вартістю 6,8 млн грн в межах прикордонної смуги у Могилів-Подільському районі. 

Прокурори встановили, що попри те, що вказані ділянки належить до земель оборони, можуть перебувати лише у державній власності, не підлягають передачі до комунальної чи приватної власності та щодо яких встановлений спеціальний режим використання, Держгеокадастр все ж таки передав їх у власність органу місцевого самоврядування.

Господарський суд Вінницької області задовольнив 2 позовні заяви Могилів-Подільської окружної прокуратури, визнав ці землі такими, що належать державі, скасував держреєстрацію ділянок у Державному земельному кадастрі та право комунальної власності на них.

На сьогодні органами прокуратури Вінниччини пред’явлено 14 позовів щодо 25 ділянок площею 286 га, які розташовані на лінії прикордонних інженерних споруд. Судами вже задоволено 4 позови щодо 7 ділянок площею 136 га. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 554