Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2023

Продаж неіснуючих військових товарів на 1 млн 800 тис. грн – судитимуть шахрая

Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно вінничанина, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (в редакції Закону № 2617-VIII від 22.11.2018), ч. 1 ст. 209 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживанні довірою (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Розслідуванням встановлено, що мешканець м. Вінниці восени 2022 року познайомився з одеським підприємцем, який займається продажем  електроніки та волонтерською діяльністю і шукає для військових  портативні зарядні електростанції та супутникові системи «Starlink». Вінничанин пообіцяв упродовж місяця поставити йому дефіцитні військові товари за умови отримання грошей наперед.

На виконання досягнутої домовленості підприємець перерахував 1 млн 800 тис. грн на банківські рахунки вінничанина, але той товар не поставив, а гроші конвертував у готівку та витратив на власні потреби.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих кримінальних правопорушень перед судом, чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ Нацполіції у Вінницькій області.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 562