Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2023

Обговорено єдині стандарти протидії гендерному насильству (ФОТО)

У Києві відбулась дводенна конференція «Правосуддя, орієнтоване на постраждалих від гендерно зумовленого насильства». Захід відбувся в рамках всесвітньої акції «16 днів проти насильства». Його учасники – прокурори, поліцейські, працівники соціальних служб та системи безоплатної правничої допомоги з усіх областей України. Прокуратуру Вінниччини представляли начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Вінницької обласної прокуратури Вікторія Гунько та керівник Хмільницької окружної прокуратури Максим Кандзьоба.

У фокусі конференції: створення уніфікованих підходів і стандартів взаємодії органів правопорядку, державних органів та громадянського суспільства задля забезпечення кожному і кожній, хто постраждав від гендерно зумовленого насильства, – повагу, допомогу та справедливість.

Ключовими принципами повинні бути потерпілоорієнтовані підходи у роботі з потерпілими від домашнього, сексуального та інших форм гендерно зумовленого насильства, насамперед захист конфіденційності постраждалих та підтримка протягом всього кримінального процесу.

Актуальним є захист дітей-свідків від усіх форм насильства. Розроблення та впровадження єдиних алгоритмів ідентифікації дітей-свідків, надання їм відповідного статусу потерпілих у кримінальних провадженнях є запорукою захисту таких дітей з урахуванням їхніх вікових та індивідуальних особливостей, своєчасного та якісного надання їм психологічної та соціальної допомоги.

Захід організовано Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» у партнерстві з Офісом Генерального прокурора, Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією України за підтримки UN Women Ukraine/ООН Жінки в Україні «EU4Recovery».

                                                  

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 569