Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2023

Смертельна ДТП на пішохідному переході: справу водія направили до суду (ФОТО)

Вінницька окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно вінничанина за фактом ДТП, внаслідок якої загинув 21-річний юнак (ч. 3 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 КК України).

Розслідуванням встановлено, що 21 жовтня 2023 року 30-річний чоловік, керуючи автомобілем в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись із істотним перевищенням допустимої швидкості руху, виїхав на смугу зустрічного руху та на  пішохідному переході здійснив наїзд на юнака.  Після ДТП, не зменшуючи швидкість, він покинув місце події та поїхав до себе додому. Після приїзду правоохоронців за адресою його проживання, намагався втікти та заперечував будь-яку причетність до ДТП.

Нажаль, потерпілий юнак через 10 днів, не приходячи до свідомості, помер в реанімації.

За такий злочин зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 513