Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2023

За державну зраду засуджено вінничанина, який допомагав росіянам в підготовці ракетних атак на місто (ФОТО)

За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури за державну зраду засуджено 30-річного жителя м. Вінниці, громадянина України (ч. 2 ст. 111 КК України).

Вироком суду йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що обвинувачений свідомо погодився на співпрацю з фсб російської федерації, сприяючи ворожій спецслужбі у підготовці ракетних атак на м. Вінницю.

Для цього він збирав і передавав росіянам інформацію про об’єкти військової й цивільної інфраструктури в обласному центрі, їхнє адресне розташування, режим роботи та охорони. 

Зокрема встановлено, що вінничанин у травні – червні 2023 року вів спостереження за територією одного з підприємств оборонного комплексу, вивчав місця розташування контрольно-пропускних пунктів, фіксував факти в’їзду/виїзду військової техніки. 

Крім того, за допомогою спеціального програмного забезпечення він сканував мережі Wi-Fi та вежі мобільного зв’язку поблизу стратегічних військових об’єктів у м. Вінниці. 

Здобуті дані з фотодоказами та електронними картами обвинувачений надсилав куратору, який підтверджував їх отримання і використання у проведенні підривної діяльності проти України.

 

Чоловіка було затримано під час його чергового спостереження за оборонним підприємством та вилучено речові докази вчинення злочину.

На час слідства чоловік перебував під вартою. У суді свою вину не визнав. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 676