Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2023

Олексій Химченко зустрівся з представниками медіа Вінниччини (ФОТО)

Керівник Вінницької обласної прокуратури Олексій Химченко 23 листопада провів зустріч з представниками медіа Вінниччини. Метою зустрічі було налагодження комунікації, окреслення формату співпраці, озвучення пріоритетних та суспільно значущих для регіону тем. 

Очільник прокуратури наголосив, що він відкритий до спілкування і готовий посередництвом медіа регулярно інформувати суспільство про роботу.

«Наші прозорість та відкритість мають бути запорукою підвищення рівня довіри до державних інституцій загалом і до органів прокуратури зокрема», – сказав прокурор. 

Він подякував журналістам за те, що вони активно та критично реагують на факти правопорушень і сприяють встановленню законності, та водночас закликав дотримуватися у висвітленні матеріалів професійних стандартів.

«Прошу представників медіа дотримуватися професійної етики. Перш за все, що стосується таємниці слідства, та обережно оперувати інформацією щодо постраждалих осіб. Адже ми працюємо на спільну мету, що винні мають бути притягненні до відповідальності», – наголосив Олексій Химченко. 

  

Керівник зазначив, що на сьогодні пріоритетними для прокурорів залишаються належне документування та розслідування воєнних злочинів; належна правова оцінка злочинам у бюджетній сфері, екології, земельних правовідносинах та протидія корупції. 

Крім того О.Химченко запевнив, що під його особистим контролем будуть розслідування злочинів проти журналістів. Наразі це питання всіх правоохоронних органів, об’єднаних у міжвідомчу робочу групу з питань аналізу стану досудового розслідування, процесуального керівництва та судового розгляду кримінальних проваджень про кримінальні правопорушення, вчинені стосовно журналістів.

Очільник прокуратури відповів на запитання журналістів та пообіцяв періодичні зустрічі з представниками медіа. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 692