Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2023

Нападнику на поліцейського повідомлено про підозру. Законом передбачена відповідальність – до п'яти років позбавленням волі (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру 40-річному вінничанину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків).

За даними слідства, увечері 17.11.2023 до поліції надійшов виклик від вінничанки, яка скаржилася, що її співмешканець вчиняє над нею психологічне насилля.

Під час оформлення працівниками поліції адміністративних матеріалів, зловмисник, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, взяв кухонний ніж та наніс одному із правоохоронців тілесні ушкодження у вигляді колото-різаної рани задньої поверхні грудної клітини.

Порушника відразу було затримано.

Наразі судом застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі до п’яти років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СВ Відділу поліції № 2 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області..

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 591