Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2023

3600 доларів США та 3400 євро за незаконне переправлення через державний кордон України – затримано двох вінничан (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом жителям Вінницької територіальної громади в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого з корисливих мотивів (ч. 3   ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловіки в умовах воєнного стану забезпечували для призовників можливість виїзду за кордон.

Зловмисники за грошову нагороду надавали поради та інформували про маршрут до державного кордону, умови та час його перетину поза межами офіційних пунктів пропуску. Таким чином підозрювані організували канал для виїзду за межі України осіб призовного віку.

Свої  «послуги» ділки оцінили у 3600 доларів США та 3400 євро.

Слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до підозрюваних застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою  з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – УСБУ у Вінницькій області.

За таке правопорушення зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 589